Creditcard

De creditcard bestaat al een lange tijd. Het was een van de eerste betaalmiddelen in pasformaat en gemakkelijk mee te nemen. De creditcard is een universeel betaalmiddel en (werd) vooral bekend in Amerika, maar eigenlijk is het een creatieve leenvorm. Met deze kaart krijgt u gratis uitstel van betaling tot aan het einde van de maand. U kunt er dan voor kiezen om het bedrag in een keer of in termijnen teug te betalen, wat het een handige en snelle manier van geld lenen maakt.

Met een creditcard kun je over de hele wereld makkelijk geld lenen, dus je hebt altijd, waar dan ook genoeg geld bij je. Dat is erg handig bij bijvoorbeeld een noodgeval in het buitenland.

Als je een creditcard in bezit hebt is het natuurlijk erg aantrekkelijk om snel grote bedragen uit te geven. Door onzorgvuldig gedrag met je credit card kan je heel gemakkelijk diep in de financiële problemen komen. Dit komt mede omdat rood staan bij de bank erg duur is. Vaak onderschatten de mensen de hoge rente die er aan vast zit. Dus rood staan is geen goede oplossing om aan geld te komen.

In de loop de jaren zijn er nieuwe soorten creditcards ontstaan en heeft internet een nieuwe betekenis gegeven aan het betalen met de creditcard.

Er is ook extra informatie wat betreft de werking van een creditcard en haar voor- en nadelen.