Hoe werkt een creditcard

De credit card werkt het tegenover gestelde van een bankpas, het geld wordt niet afgeschreven van de rekening, in plaats daarvan wordt het geld aan het einde van de maand middels een afrekening van je rekening afgehaald. Als de creditcard afrekening in één keer wordt betaald vraagt de creditcard maatschappij geen rente, maar bij betaling in termijnen vraagt de credit card maatschappij rente.

Met een creditcard kun je wereldwijd betalen in winkels, restaurants, hotels en benzinepompen etc. In landen zoals Spanje en Frankrijk kun je bijna overal met je creditcard betalen. De pas is dus heel erg handig als je op vakantie gaat in deze landen. Daar kun je met een gewone bankpas niet betalen, alhoewel je wel geld kan pinnen bij een betaalautomaat.

De bekende creditcards zoals Visa, Mastercard en American Express worden bij bijna alle webwinkels geaccepteerd. Dit is vooral handig omdat er tegenwoordig steeds meer via internet besteld en gekocht wordt. Daarnaast bieden de aanbieders van creditcards vaak leuke extra's zoals het sparen van punten en het ontvangen van aantrekkelijke kortingen. Al uw aankopen zijn vaak verzekerd en zijn betalingen later, na bijvoorbeeld spijt van uw aankoop, makkelijk terug te draaien. Dit is ideaal als een bestelling via internet niet of te laat wordt geleverd.

 

Er is ook extra informatie wat betreft de verschillende creditcards en haar voor- en nadelen.