Tips voor het vinden van de juiste makelaar

Hoe kies je nou de beste makelaar? Je wilt je woning direct verkopen en bent opzoek naar de juiste verkoopmakelaar. Hoe maak je deze keuze het beste? We geven je een aantal praktische tips die je op weg helpen. 

Groot aanbod

Bij jou in de regio zullen wellicht tientalle makelaarskantoren gevestigd zijn. Nodig altijd meerdere makelaars uit voor een vrijblijvend verkoopgesprek. Geadviseerd wordt om 2 tot 4 makelaars uit te nodigen. Deze afspraak vind plaats in de woning die je wilt verkopen zodat de makelaar gelijk in kan gaan op de vragen die je hebt en direct advies kan geven over de vraagprijs en de te verwachten verkoopprijs.

Bedenk wat je zelf wilt doen

Bij het verkopen van jou huis kun je zelf vanalles doen. Zoals het (laten) repareren van gebreken en het opknappen van achterstallig onderhoud. Maar bijvoorbeeld ook het zorgen voor een schoon en opgeruimt huis en tuin voor het geval dat bezoekers langs rijden of komen kijken. Daarnaast kun je zelf met behulp van social media jouw huis aanprijzen in de omgeving. Vraag andere de advertentie te delen om zo nog meer bereik te krijgen. 

Referenties

De beste manier voor het vinden van een makelaar is natuurlijk nog altijd de mond tot mond reclame. Referenties van mensen die hun huis te koop hebben staan of recent verkocht hebben. Ken jij mensen in jouw eigen omgeving? Vraag hun eens wat de voor en nadelen van hun makelaar waren en wat hun adviseren om te doen. Zij zijn inmiddels ervaringsdeskundige.

Makelaar vacatures

Ben jij als werknemer opzoek naar makelaar vacatures? Als makelaar bemiddel je bij de koop of huur van huizen, kantoren of ander onroerend goed. Je regelt de bezichtigingen en handelt de administratie af. Contracten en koopafspraken maken een belangrijk deel uit van je arsenaal. De makelaar is de belangrijkste tussenschakel tussen koper en verkoper of huurder en verhuurder.