Tuesday, May 21, 2024

Waarvoor heb je een reisverzekering?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is dat je hulp krijgt in onverwachte situaties. Denk hierbij aan het afbreken van de reis of een langer verblijf door een ongeval, ziekte of overlijden.

Deze situaties zorgen vaak voor hoge kosten en tijd. Wanneer je aan het skiën bent in een skigebied en er moet een reddingshelikopter komen, kost dit al snel duizenden euro’s.

Reisverzekering via creditcard

Bij veel creditcards is een reisverzekering inbegrepen, maar daar zitten veel haken en ogen aan. Zo geldt de verzekering meestal alleen als de volledige reis is betaald met de creditcard. Dit betekend de reis, benzine, etentjes etc.

Er zitten ook voordelen aan het betalen met een creditcard. Zo geeft een creditcard extra houvast, omdat je betalingen kunt terugdraaien wanneer je een dienst of product niet krijgt geleverd.

Basisdekking reisverzekering

Met een standaard- of basisdekking krijg je noodhulp op reis. Zoals: vervoer naar een ziekenhuis en noodzakelijke medische zorg. Ook krijg je een vervroegde terugreis naar Nederland vergoedt als dit nodig is.

Aanvullende dekkingen

Medische kosten buitenland: Wanneer je naar Australië, Canada of Verenigde Staten reist, heb je een aanvullende dekking medische kosten buitenland nodig. De zorgverzekering vergoedt namelijk alleen de kosten van de spoedeisende hulp die geldt voor Nederland.

Autovakantie: Veel gezinnen rijden in de zomer met de auto naar de vakantiebestemming. Mocht je dit doen is de dekking vervangend vervoer handig. Mocht je problemen krijgen met je met je auto zorgt de reisverzekeraar dat je snel door kunt met een vergelijkbare auto.

Ongevallen:De ongevallen dekking keert eenmalig een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Bij het overlijden gaat het om een vast bedrag en na je 70e levensjaar is de maximum uitkering een stuk lager.

Gezinsongevallenverzekering: Als je thuis bent en je hebt hier al een gezinsongevallenverzekering geldt deze ook in het buitenland. Dus het aanschaffen van de aanvullende verzekering heeft dan vrijwel geen zin.

Vervoer en verblijf: De onderdelen voor vervangend vervoer en automobilistenhulp zijn erg nuttig. Ze zijn soms al gedekt via de autodealer of pechhulpdiensten.

Rechtsbijstand: Kom je op vakantie betrokken bij een auto ongeluk, heb je veel aan een verkeersrechtsbijstandverzekering. Het is wel belangrijk om in de voorwaarden te kijken of de externe kosten hoog genoeg zijn.

Show More