Tuesday, May 21, 2024

Alles wat je als ondernemer moet weten over payrolling

Als ondernemer moet je natuurlijk je werknemers uitbetalen voor het werk dat zij verrichten. Dit kan op verschillende manieren, maar de meest voorkomende manier is om dit per bank te doen en uw werknemer op de loonstrook te zetten. Een handige manier om dit te regelen, is door payrolling. Maar wat houdt dit nu allemaal in? In deze blog lees jij alles over deze manier van uitbetalen!

Wat is payrolling?

Wat is payroll? Bij payrolling neemt een payrollorganisatie het juridisch werkgeverschap over van een onderneming. Dit wil zeggen dat de onderneming zelf medewerkers uitzoekt, en vervolgens aan de payrollorganisatie vraagt om deze medewerker in dienst te nemen. De werknemer wordt op deze manier ingeleend, net zoals dit bij uitzenden gebeurt. In het Nederlands betekent payroll letterlijk loonlijst. Het is een manier om je salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap uit handen te geven.

Waarom een payrollorganisatie inschakelen?

Ten eerste geef je een heleboel werk uit handen. Wanneer je een payroll organisatie inschakelt, hoef jij je niet meer druk te maken over alle werknemersadministratie. Houdt er wel rekening mee dat niet alle organisaties die dit soort werkzaamheden uitvoeren dezelfde voorwaarden en diensten leveren. De voordelen van payrolling zijn dat de salarisadministratie snel en correct worden uitgevoerd, loonstroken worden verstrekt en de premies en belastingen worden afgedragen. Maar ook op het gebied van ziekte wordt alles geregeld, zo worden ziek- en betermeldingen ook verwerkt.

Uitzendbureau vs. payrollorganisatie

Soms worden payrollorganisaties door elkaar gehaald met uitzendbureaus, maar er zit een heel groot verschil tussen deze twee. Dat verschil zit hem in het werven van personeel. Een uitzendbureau zorgt voor de werving en selectie van personeel en uitzendkrachten voor opdrachtgevers. Een payroller doet dit niet. Wanneer je een payrollorganisatie inschakelt, ben je zelf verantwoordelijk voor het werven van je werknemers. Daarom is het inschakelen van een payroller ook goedkoper.De enige overeenkomst tussen de twee soorten bedrijven is dat zowel de payrollorganisatie als het uitzendbureau juridisch gezien de werkgever zijn.

Heb je hulp nodig met payrolling?

Er zijn veel verschillende payrollorganisaties in Nederland, dus een kiezen die precies aan al je wensen voldoet is best lastig. Bij Payroll Select proberen we je zo goed mogelijk te ontzorgen, zodat jij kan doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De afgelopen jaren hebben we veel kennis en ervaring opgedaan. Ons team van specialisten staat voor je klaar en helpen je met het payrollen.

Show More