Tuesday, May 21, 2024

Dit zijn de voor-en nadelen van het inschakelen van een incassobureau!

Over het algemeen krijgen mensen bij het horen van het woord: ‘incassobureau’ een erg naar gevoel. Dit komt met name doordat incassobureaus over het algemeen geen leuke boodschap komen overbrengen. Toch zijn incassobureaus voor bedrijven vaak van groot belang. Hoe leuk of vervelend jij incassobureaus als ondernemer ook vindt, op een gegeven moment zul je zelf tegen een situatie aanlopen waarin je een incassobureau in de arm moet nemen. Ben jij benieuwd wat de voor-en nadelen van een incassobureau zijn? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Voordelen incassobureau

De grootste voordelen van het inschakelen van een incassobureau zitten hem in de snelheid waarmee facturen betaald worden. Bedrijven zijn nog wel eens in staat om een reguliere aanmaning van een bedrijf te negeren. Echter, wanneer je een brief van een incassobureau hebt, dan slik je wel even anders. Bedrijven betalen facturen doorgaans dan ook heel snel als men ook op de hoogte is van de aanwezigheid van het incassobureau. Het kost namelijk al snel veel geld als er een incassobureau aan te pas komt om een factuur te kunnen betalen. Vaak loopt dit bedrag ook nog eens snel op zodra het bureau is ingeschakeld. Dit is dan ook weer een extra motivatie om de factuur zo snel mogelijk te betalen.

Nadelen incassobureau

De grootste nadelen van een incassobureau hebben betrekking tot twee ‘werkvlakken’. Namelijk, de extra kostenpost en het stukje vertrouwen dat je in een andere organisatie moet kunnen hebben. De extra kostenpost spreekt hierin voor zich. Ook een incassobureau gaat niet voor niks aan het werk. De geïncasseerde zal over het algemeen het meeste geld aan een incassobureau kwijt zijn, maar ook jij als initiële factureerde zult een stukje van je factuur kwijt zijn aan het bureau voor de dienst die zij verlenen. Daarnaast kan het lastig zijn om een betrouwbare partner te vinden. Het is wel belangrijk om hier goed naar op zoek te gaan. Het bureau wordt immers verantwoordelijk voor jouw facturatie en daarmee voor de financiële stromen binnen jouw organisatie. Je wilt dit dan ook altijd uitbesteden bij een betrouwbaar incassobureau!

Show More