Saturday, July 13, 2024

Waar moet een incassobureau aan voldoen?

Als bedrijf heeft u waarschijnlijk een beeld waar een Bedrijf op het gebied van incasso (een incassobureau) aan moet voldoen. Het allerbelangrijkste is wel dat een incassobureau ervoor zorgt dat uw onbetaalde facturen betaald worden. Dit houdt in dat een incassobureau een echte doorzetter moet zijn en niet opgeeft na een simpel briefje. Bovendien is het ook belangrijk dat een Bedrijf op het gebied van incasso voldoende dossierkennis heeft die te maken heeft met jouw incasso-opdracht. Wat zijn de kenmerken van een goede incassobureau? Waar moet een Bedrijf op het gebied van incasso aan voldoen? Wij zetten de kenmerken op een rijtje in dit blog.

1: goede dossierkennis en de bijbehorende incasso-opdracht snel kunnen indienen

Een Professioneel incassobureau in Den Haag moet competent zijn. Dit houdt in dat ze van tevoren goed voorbereiden op de opdracht die jij indient. Een incassobureau moet dus de juiste incasso juristen in huis hebben en de juiste formulieren en bijlages aan de klant vragen. Daarnaast is het ook belangrijk dat ze deze procedure zo snel mogelijk starten, nadat de client de papieren heeft ingeleverd. Als bedrijf is het dus ook fijn dat jij zo goed mogelijk meehelpt, maar voor de rest moet je het balletje bij het incassobureau laten rollen.

2: de eigenschap om snel te kunnen schakelen landelijk en lokaal

Een Professioneel incassobureau in Den Haag moet snel kunnen schakelen als hij een incassoprocedure ondergaat. Dit betekent dat hij de juiste mensen op de juiste plekken heeft en ervoor zorgt dat de debiteur de berichten daadwerkelijk ontvangt. Een incassobureau moet ook connecties hebben met lokale callcenters, die ook de debiteur telefonisch benaderen. Zo worden alle communicatiekanalen ingezet.

3: een goed incassobureau is ook betrouwbaar

Als laatste moet een Professioneel incassobureau in Den Haag ook betrouwbaar zijn. Niet alleen moeten ze het proces juist uitvoeren, maar ook dat ze het bedrag naar jouw rekening storten (en met de juist afgetrokken incassokosten).

Show More