Monday, April 22, 2024

Hoe kun je beginnen met crypto’s?

Als je geld over hebt, kun je dit op je rekening laten staan, maar dat is niet het meest verstandige om te doen. Je moet namelijk al snel belasting betalen over je vermogen en daarbij heb je ook te maken met inflatie. Vandaar dat veel mensen hun geld niet bij de bank stallen omdat je je geld dan ziet verdampen. Je kunt je geld beter investeren zodat je er rendement mee kunt maken. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Een van de mogelijkheden is door cryptovaluta aan te kopen. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van deze munten maar helaas gaat er ook veel fout. Weet daarom wat je moet doen als je gaat investeren in cryptovaluta.

Zorg dat je met de juiste partij in zee gaat

Wie wil gaan investeren in cryptocurrencies kan dat het beste met een ervaren partij doen. Koop bijvoorbeeld dus nooit je Bitcoin bij de eerste de beste aanbieder, maar zorg dat je met een trader in zee gaat die zich bewezen heeft. Een voorbeeld van een betrouwbare partij is Amdax.com. Deze site is goedgekeurd door de DNB wat betekent dat zij aan alle, zeer strenge, eisen voldoen die de Nederlandse overheid gesteld heeft. Zo weet je zeker dat je geen onnodige risico’s aangaat. Je kunt bij deze aanbieder vele soorten crypto’s kopen en dat zonder transactiekosten. Dat bespaart je veel geld en dus heb je meer kans om mooie rendementen te maken.

Welke munt is het meest interessant?

Als je gaat investeren, dan is het verstandig om je kansen te spreiden. Het is namelijk zo dat wanneer je al je geld op een munt inzet, je ook grote verliezen kunt maken. Koop daarom meerdere munten aan om te zorgen dat de koersdalingen van de ene munt, gecompenseerd worden door de stijgingen van de andere munt. Zo kun je een mooi rendement behalen. Wees je er echter wel altijd van bewust van dat de koersen van crypto’s sterk kunnen schommelen. Hou daarbij altijd in het achterhoofd dat het beter is om niets te doen wanneer de koersen instabiel zijn. Als je te vroeg verkoopt om de schade te beperken, kun je het herstel missen en moet je je verlies pakken. Dat is zonde.

Investeer je geld verstandig

Wie wil investeren in crypto’s om snel rijk te worden, kan beter iets anders gaan doen. Beleggen is voor de langere termijn en gebruik daarom ook alleen geld dat je kunt missen. Op die manier kun je een mooi pensioen opbouwen of geld sparen om je hypotheek eerder af te lossen. Informeer bij Amdax.com naar de mogelijkheden om advies over beleggen te krijgen.

 

 

 

Show More